sâmbătă, 1 decembrie 2012






1 decembrie 2012!

O zi foarte buna pentru fotografie din mai multe motive: zi libera, lumina potrivita si parada militara de pe Soseaua Kiseleff din Capitala. Ca multe alte zile care incep sub auspicii favorabile si se termina prost si aceasta s-a dovedit a fi plina de frustrari si de tendinta de a folosi vorbe grele atat la adresa organizatorilor cat si la adresa participantilor.

Organizatorii au reusit sa transforme Ziua Nationala a Romaniei intr-o banala participare la un meci de fotbal. Exact ca la intrarea pe stadion, jandarmii ne-au controlat ca si cum cineva care ar fi avut ganduri necurate (in afara de un atentat la actualul presedinte oricum nu ma pot gandi la altceva) nu si-ar fi luat masuri de precautie pentru a sunta lantul controlorilor. Daca nu as fi fost constrans de un contract, as fi facut stanga-imprejur si mi-as fi petrecut ziua cu familia, dar asa am fost nevoit sa trec de linia de control pentru a ajunge intr-o zona din care sa pot face fotografii.

Participantii au fost si dumnealor plini de un bun simt apropiat de magaria crasa. Imbranceli, impinsaturi, intrat cu tupeu in fata obiectivului, chiar daca stai in prima linie si dupa acea linie nu se mai trece. Vorbe mai grele sau mai usoare, obiectii si consideratii la adresa celor care nu pot fotografia cu un "aparat mai mic", toate acestea au facut deliciul participarii mele la parada militara.

La multi ani Romania! Rusine oamenilor care te conduc si care reprezinta populatia ta!

NB - considerendele de mai sus nu se adreseaza celor putini cu bun simt!