joi, 12 noiembrie 2015

Durerea din pixul romanesc

 

Daca astia au voie:


Atunci si noi putem! 


Durerea din pix-ul romanesc!



marți, 10 noiembrie 2015

Nesimtirea ridicata la rang de virtute!




     Pentru cei care ma cunosc, nu va reprezenta ceva nou ceea cea ce urmeaza. Pentru ceilalti, care vor ajunge mai mult sau mai putin din intamplare pe blogul meu, va spun urmatoarele : pentru dreptul meu, ma iau de piept si cu Dumnezeu !

     De ceva vreme (peste douazeci de ani), fac fotografie si grafica computerizata pentru diversi clienti si pentru mine. Doua domenii, care pe langa satisfactia de a face mereu ceva nou, imi confera si bucuria ca atunci cand ma plimb prin oras sa vad cum lumea priveste (evident, fiecare in felul sau) fotografii sau logo-uri care au fost lucrate de mine.

     Ca oricare dintre cei care creaza in diverse domenii si lucrarile mele au fost “imprumutate”  de diversi (persoane si/sau institutii). De obicei, la o prima interventie, lucrurile se rezolvau : ori scoteau lucrarea mea, ori faceau mentiunea numelui meu, ori plateau pentru dreptul de folosinta, dupa cum ne intelegeam.

     De la aparitia retelelor de socializare, lucrurile au luat o turnura neasteptata. Discutiile in contradictoriu despre « ai sau nu ai voie » sa folosesti fotografiile/logo-urile prezente acolo, ar umple zile intregi din viata cuiva care ar vrea sa se informeze in domeniu. Oameni buni ! Regula este clara si consfintita de lege : este a ta (facuta, cumparata sau cu accept) foloseste-o, daca nu, atunci NU !

     Despre ce este vorba la modul concret : sigla desenata de mine, inregistrata la O.S.I.M.  si pentru care am dat acceptul unui grup de initiativa civica pentru folosirea ei. Sigla este asta :



     Iata cine o foloseste fara a-mi cere acceptul :




     Domnul « RIZEA primar la 5 »

     Daca dl. Rizea este « pus » la sectorul  5 de presedintele PSD  - dl. Liviu Dragnea – si are acceptul acestuia sa foloseasca « trandafirii », ei bine, pentru cealalta sigla - INREGISTRATA LA O.S.I.M.  PE NUMELE MEU – nu are nici un accept !

      Va informez pe toti pe aceasta cale (inclusiv pe dl. Cristi Rizea si  pe dl. Liviu Dragnea), ca voi urma calea legala pana la solutionarea problemei.

     Daca toata lumea s-a obisnuit sa fure in aceasta tara, va aduc la cunostinta ca de aceasta data v-ati gresit omul. Sunt pregatit sa ma iau de piept si cu Dumnezeu, asa ca oamenii nu ma sperie !

Nu voi tolera nesimtirea adusa la rang de virtute !
 



 



Nici o para pentru ziua de ieri...

Nici o para pentru ziua de ieri... Dar foarte multi bani, pentru ziua e azi! O fi adevarat?



Foto cu telefonul - scuzati calitatea!