marți, 10 iunie 2014

Omul de guma - Sebastian Grama

     Seara frumoasa la Muzeul Taranului Roman in a doua zi de Rusalii. O piesa de teatru scrisa excelent, actori intrati foarte bine in rol, prieteni apropiati, un pahar cu vin rosu, multi tineri, intr-un cuvant, inca o seara frumoasa.
     Sper ca fotografiile mele sa va induca macar intr-un mic procent atmosfera din sala, pentru a va bucura de ceea ce ne-am bucurat noi, cei prezenti la spectacol.



Polutia locala

     Vreti sa stiti cine apara linistea si ordinea publica? Si eu as vrea sa stiu pentru ca politia locala prin reprezentatii sai, oameni muncitori de altfel, are probleme mult mai importante de rezolvat. Un exemplu demn de semnalat este gazonul din curtea cea super-dichisita a politiei locale a sectorului 2.
     Nu stiu ce samanta de iarba au folosit, dar banuiesc ca a fost samanta de Fat-Frumos cu stiuta crestere intr-o zi cat altii in sapte. Altfel nu s-ar explica nevoia de a tunde gazonul de trei ori pe saptamana. Si tot noi platim si pentru asta.
     In rest, baieti buni! Isi spala masinile personale in curtea si cu apa institutiei, pentru care ghici cine plateste? Au si aspiratoare speciale, care functioneaza tot cu banul contribuabilului.
    Daca vrei sa dormi noaptea, este clar ca ti-ai propus un lucru gresit, drept pentru care oamenii de la politie - pentru ca asa banuiesc ca ei se cred oameni - ies toata noaptea prin curte - deh, munca solicitanta sa  "urmaresti" camerele montate prin intersectii - si fara nici cea mai mica urma de respect se striga, se rade se glumeste, fara nici o urma de respect pentru locatarii care chiar muncesc peste zi.
     Acum cam 5 ani, am fost in audienta la directorul general al acestei institutii. Am fost primit cu mare retinere (trimisesem inainte o sesizare prin registratura), dar am plecat de acolo multumit si cu toate asigurarile ca lucrurile se vor schimba. De atunci si pana in zilele noastre, lucrurile au stat foarte bine o perioada, dupa care si-au achizitionat diverse scule si utilaje care pe langa treaba pentru care au fost proiectate fac si foarte mult zgomot si nu numai in zilele lucratoare ci si in zilele libere ale celor care ii platesc pe domnii politisti. Masini de tuns iarba (foto), masini de curatat zapada, bormasini si flex-uri, avem ce pune pe lista.
     In audienta nu ma mai duc, dar le comunic pe aceasta cale ca de cate ori voi vedea si vad mereu cate un politist care: i-a tigari de la cei care fac trafic, telefoane de la "magazine ambulante", spaga de la mamaite care vand un leustean pe marginea drumului, perioade prelungite de odihna in "exercitiul functiunii" pe stradute umbroase si altele asemanatoare, le voi documenta cu fotografii si le voi face publice, pana in momentul in care o institutie a statutului sau vre-un politician se va destepta si va constata ca o adunatura de neaveniti cheltuie bani din buget degeaba. Acesta este cuvantul oameni buni:degeaba! Ceva tot trebuie sa se intample pana la urma!
     Plimbatul cu masinile platite de noi, salariile platite de noi, lipsa oricaror rezultate notabile in domeniul criminalitatii (am vazut un, sa ii zicem "cetatean", care a scapat din mainile a sase politisti, dintre care  patru erau de la "interventii" - testoase) fac aceasta institutie INUTILA!
     Parerea mea!

PS -  Foarte important! - Ori de cate ori incerci sa vorbesti direct cu cei care produc galagia, esti ignorat cu desavarsire! Foarte frumos, nu?