sâmbătă, 22 decembrie 2018

Primarul, RADET-ul si bucurestenii

     Va amintiti seria de filme comico-fanteziste cu Ilarion Ciobanu si care se numeau ceva, ceva si ardelenii? Ei bine, in acele filme, cei din urma castigau! In cazul mentionat de titlul meu, castiga doar primii doi! Spre compensare cu filmele cred!
     Iata ca a venit iarna ce leaga 2018 de 2019, doi ani care au in comun iarna si prostia omeneasca de toate felurile si culorile. Daca n-am mai avea iarna, ar fi cum ar fi, dar fara prostie, ne-ar da afara din Europa. Si cum spuneam, a venit iarna. Si ce ii este omului mai drag in acest anotimp (atunci cand nu este in concediu)? Sa vina inghetat acasa, sa se incalzeasca nitel, sa faca un dus fierbinte si sa doarma linistit pentru ca a doua zi sa plece din nou la munca, unde sa munceasca pentru salariul minim pe economie care nu i-ar ajunge sa plateasca caldura si apa calda, decat la limita.
     Dar iata ca primarul nostru se gandeste la oameni ei, la bucurestenii din titlu si incepe intai sa vorbeasca despre desfiintarea RADET-ului, apoi despre trecerea lui la una dintre companiile municipale ale primariei (momentan scoase in afara legii), concluzionand in cele din urma cu numirea finului ei in fruntea institutiei in discutie!
     Fratii mei, vecinii mei, prietenii mei, primarii mei, mai animalelor, ne varati in ochi tot rahatul ca sa nu vedem (si daca vedem oricum nu stim) ca ati transformat o regie autonoma intr-o societate comerciala (si este adevarat ca multi nu stiu cati bani varsa la buget regia si cati societatea comerciala cu titlu de obligativitate), ati trecut sub tacere scoaterea in afara legii a societatilor municipale ale primarului-primariei (tandem permanent - neexistand unul fara celalalt) si nu a fost tras nimeni la raspundere pentru perioada lor de functionare, dar bai baiete, cum credeti ca nu vom observa frigul in care ne tineti?
     Bai finule, daca nasa ta este cum este, ca asa ne lasa Dumnezeu, pe unii intr-un fel, pe altii mai putini la minte, fii bai tata tu barbat, nepizdificat, ne-emasculat, cu sange-n... instalatie si pune picioru-n prag sa nu mai stam in frig.
     Tati, daca mai stau mult in frig acasa, ma calesc si ies in strada! Aviz amatorilor!


Surse:
- http://www.secundatv.ro/business/firea-vrea-sa-transfere-radet-si-elcen-la-compania-energetica-pana-la-1-mai-2019-127998.html/
- https://m.bucurestiul.ro/acuzatii-grave-la-adresa-gabrielei-firea-si-a-pus-finul-sef-la-radet-fara-niciun-criteriu-de-competente/