miercuri, 10 februarie 2016

Nesimtirea - sport national?

     De suficient de multa vreme - cam de atata cata este nevoie ca sa imi intre bine in cap - aud in jurul meu afirmatii de tipul: "uita-te si la retardatul asta cum se baga", "vezi de boul ala cum claxoneaza", "de ce te freci dom'le de mine", "ai auzit ce-a facut nesimtitul de ponta, basescu, dragnea ..., dar ce-a zis ... si ce lege au dat..." si multe altele asemanatoare. Poti sa tragi concluzia: Doamne, ce multi nesimtiti ne inconjoara!

     O intamplare a facut ca in aceasta seara sa trec printr-o situatie pe care nu as fi crezut-o daca mi-ar fi povestit-o cineva. Intr-o ambianta deosebita, se pregatea un concert de muzica culta unde cateva personaje cu o aparenta de oameni civilizati, de la care te-ai fi asteptat sa trateze evenimentul cu respectul cuvenit, au avut un comportament de scuipatori de seminte. Din pacate, comportamentul lor era insotit de cuvinte dibace si cu intorsaturi de fraza prin care te faceau sa te simti tu ca prostul satului. Nu, nu pentru ca as fi prostul satului, sau pentru ca nu as fi inteles cuvintele care mi-au fost adresate, ci pentru ca tupeul combinat cu nesimtirea dar asezonate cu un limbaj cult erau total nepotrivite cu aparenta initiala de oameni civilizati.

     Incidentul poate parea lipsit de importanta, dar concluzia mea este ca prefer nesimtirea unuia de la care ma astept sa o manifeste, decat de la cineva de la care nu m-as astepta! Recunosc, este o concluzie subiectiva, dar care m-a determinat sa scriu aceste randuri!

     Dar, daca nesimtirea poate veni si din partea celor la care nu te-ai astepta sub nici un motiv, de la cei de la care te astepti vine oricum, atunci concluzia logica este ca nesimtirea a devenit sport national!

     Parerea mea!

     Nu vreau sa va plictisesc si cu alte exemple, atat din viata profesionala cat si din cea particulara, dar va rog sa ma combateti daca gresesc!

     Daca articolul meu raneste sentimentele cuiva, imi voi asuma aceasta spunand ca acesta este singurul moment din viata mea cand imi permit sa fiu nesimtit si sa scriu cuvinte jignitoare la adresa unor oameni care nu m-au jignit direct decat crezand ca imi pot insulta inteligenta, aia cata este ea!

Bucuresti 2015 - Aseara la hanul Gabroveni - fara cuvinte





















marți, 9 februarie 2016

Superbowl in Romania

O seara frumoasa intre oameni de calitate, intr-un club in care te simti bine si savurezi o bere exceptionala:
seara Superbowl-ului,
echipa de fotbal american Bucharest Warriors,
club Fire si
bere Miller.