vineri, 31 octombrie 2014

Impietrirea neamului romanesc

     Incep prin a marturisi ca titlul este copiat din articolul doamnei Lia Lungu postat pe Facebook, popularizat si de domnul Dinu Lazar, articol referitor la accidentul de tren care a avut loc in apropiere de Baile Herculane. Iata aici legatura catre articol!
     Asa cum constata si doamna Lungu, in fiecare zi traiesc (din pacate) din ce in ce mai multe momente care conduc catre concluzia ca neamul romanesc se indreapta intr-o directie care ne va duce de rapa. Nu fac nici o diferentiere intre oameni cu pozitii sociale diferite sau intre oameni cu profesii diferite si nicidecum intre femei, copii sau barbati. Nu exclud copii, pentru ca traind evenimentele ca noi toti ceilalti, nu pot fi exclusi din tema acestui articol.
     Nu pot sa cred ca in tara noastra au fost doar cateva familii care si-au educat copii in spiritul bunului simt, pentru ca, oameni buni, asta ne lipseste. Ne gandim cu toti, ca politicienii ne mint si ne fura, ca oameni care s-au autointitulat business man-i sunt (sau nu) la puscarie, ca pungasii ne pandesc de peste tot ca sa ne prade, ca se ia spaga, ca nu se munceste, ca nu mai exista cuvant, ca arta s-a deteriorat, ca nu exista legi, ca muncim pentru prea putini bani, ca , ca, ca si iar ca.
     Ati vazut pana acum pe cineva care sa puna piciorul in prag si sa ia atitudine? Sa spuna artistului in fata ca opera lui este de rahat, sa reclame pe doctorul care a luat spaga, sa atraga atentia asupra unui om care nu se tine de cuvant, sa intervina daca o batrana este jefuita, sa spuna unui muncitor ca bordura este montata stramb, sa reclame un asfaltator ca nu a semnalizat gropile si ca nu se asfalteaza pe ploaie si asa mai departe? Ori de cate ori se intampla asa ceva - va spun pe pielea mea - oprobiul public se indreapata asupra celui care ia atitudine! Si ce este mai prost este ca si autoritatile statului (adica tot noi) reactioneaza la fel!
     Propun sa se instituie legea bunului simt cu consecinte martiale! Cine da dovada de lipsa bunului simt sa fie lasat fara buletin (de vot - ce as mai rade de politicieni). Evident ca spun prostii, dar in lumea asta, in care bunul simt a disparut, s-ar putea sa fiu luat in seama!
     Am avut cateva oportunitati de a parasi tara si a lucra peste hotare, dar nu m-am putut hotari sa plec definitiv. Ca un prost, eram legat de tara asta care mi-a oferit o copilarie mai mult decat fericita (chiar daca sunt unul dintre decretei), o adolescenta normala si mai apoi - pana la revolutie - o evolutie normala. Nu imi pare rau ca nu m-am stabilit in strainatate, dar acum realizez ca in legatura mea cu tara, era vorba despre o alta Romanie, una a bunului simt, asa cum am cunoscut-o sau mi-am inchipuit-o ca ar trebui sa fie.
     Deci, oameni buni, oleaca de bun simt! Parera mea!