vineri, 9 ianuarie 2015

Tragedii fara logica



     Desi traim intr-o lume in care viata a devenit oricum foarte complicata, iata ca intortocheata minte omeneasca a reusit sa mai produca niste victime. Si nu orice fel de victime, ci dintre acelea nevinovate.

    Cat de sucit sa fi la minte pentru a ti-o cauta cu lumanarea si cat de sucit sa fii tot la minte sa omori oameni nevinovati? Astea doua lucruri sunt complet aberante, deviante, si cu siguranta gasiti voi si alte adjective pentru ele!

     Lucrurile ar trebui sa fie simple: "Nu te lua de ceea ce imi este mie drag!" si "Traieste in tara mea dupa regulile generale!". Nerespectarea acestor reguli reprezinta in primul rand o lipsa crasa de bun simt, unul dintre putinele lucruri care ne deosebesc de animale.

     Daca dupa atata vreme dupa ce am coborat din copaci, nu suntem in stare sa ne comportam civilizat, ca urmare a unui proces de gandire, ar trebui sa inversam locurile cu animalele pe care le tinem inchise la Zoo. 

     Nu cautarea vinovatilor este cea mai importanta, desi criminalii trebuie adusi in fata justitiei! A realiza ca astfel de lucruri sunt anacronice si imbecile in anul 2015, cand problemele cu care se confrunta omenirea ar trebui sa ne ocupe mintile si nu probleme de genul celor intamplate la Charlie Hebdo!

     Vreo problema rezolvata de una dintre parti? Cu siguranta NU! Parerea mea!

     Si atunci, ce este de facut?

     Trebuie sa invatam si sa intelegem ce inseamna ca din istorie nu a invata nimeni nimic, decat ca nimeni n-a invatat nimic din istorie!