marți, 15 iunie 2010

Parcul Plumbuita - Parcul copilariei mele.


Am locuit pana in 1989 pe strada Corabia, colt cu Gherase. Proprietatea aflandu-se pe colt, ne-au demolat pentru a construi centrala termica ce alimenteaza blocurile de pe Doamna Ghica. Dar nu asta este important. Am copilarit in parcul Plumbuita. Vara baie, iarna derdelus si intre, plimbari cu bicicleta si joaca "la greu". Azi, dupa ce primaria sectorului 2 cu onor condusa de dl Ontanu - politician (pentru cu nu mai stii ce culoare are) - a cheltuit miliarde pentru reamenajarea parcului, nu mai ai voie sa ..., nu mai ai voie sa ... si nici sa ... Asta tu, platitorule de impozite. Tu nu meriti sa iti poti plimba cainele in parcul Plumbuita, nu meriti sa te plimbi cu bicicleta in parcul Plumbuita si in general, nu meriti nimic. Primaria a investit banii tai in acel parc, dar parcul este al ei si mai precis, al primarului Ontanu. Nu conteaza ca in parc cainii fara stapan ataca in haite, tu, platitorule de impozite, nu ai voie cu cainele tau in parc. Si nici cu bicicleta. Poti doar sa te plimbi cuminte pe alei. Nu pe iarba.

Pe de alta parte, la coada lacului, peste lac de Manastirea Plumbuita, zavorata cu zeci de lacate, peste un pod greu de escaladat (da, da - escaladat - vezi foto), pe insula, nimeni nu stie cu a cui aprobare, s-au ridicat cateva constructii (nu temporare, ci precis de lunga durata). D-aia parcul este al primarului Ontanu. Ca la el sunt aprobarile. Nu la serviciul cel specializat din primarie, nu la subalternii primarului, ci la acesta - stim cu totii.

Dar n-avem ce face. Noi ne prefacem ca ne place parcul reamenajat din banii nostrii, din cand in cand spiritul civic se manifesta prin apostrafarile unui septuagenar catre un gardian public, dar cam atat. Cand vine vorba de alegeri, ne repezim cu totii, ca berbecii sa votam. Sa votam ce? Sa votam pentru un trai aranjat de ei, pentru ei si pentru privilegiul NOSTRU de a trai in preajma lor.

Cu stima, domnului primar si cetatenilor din sectorul 2 al Bucurestiului.

http://ccphoto.eu/Acasa/Parcul-Plumbuita-2010/806/