joi, 14 februarie 2019

Feti Frumosi si Ilene Cosanzene pe... Taramul Zmeilor

     Stim cu toti povesti cu Feti Frumosi, fete de imparat si Ilene Cosanzene. Evident, in toate povestile apar si personajele negative care scot in evidenta tot ce este mai bun din primele pomenite. De cele mai multe ori luptele din care binele iese invingator au loc pe Taramul Zmeilor, adica pe teritoriul raului.

     Anii trec, obiceiurile si cutumele se schimba asa cum se schimba si numele. Astazi, Taramul Zmeilor nu mai face parte din zona intunecata si aflata sub imperiul raului, ci din contra. Astazi, Taramul Zmeilor se afla in Saftica, Dimieni, mai exact aici!

     Ce este de fapt acest Taram al Zmeilor? O baza ecvestra (cuvant legat de cai nu de... ecvageluri sau alte nebuneli) deschisa tot timpul anului si care presteaza o gramada de activitati specifice: diverse tipuri de sedinte de echitatie, sarituri peste obstacole, plimbari pe cai, plimbari la camp - toate pentru copii si maturi si multe altele. Amanunte veti gasi pe site-ul lor: taramulzmeilor.com

     Am vazut calareti de toate varstele, de la copii de gradinita, copii de scoala, adolescenti si tineri, pana la persoane mature si chiar trecute de una, doua tinereti! Oamenii de acolo se ocupa de fiecare in parte cu aceeasi pricepere si profesionalism, fiecare vizitator devenind special in momentul in care incaleca. Calutii sunt minunati, ingrijiti si rasfatati, dar deosebit de cuminti si rabdatori chiar cu calareti mai... "naravasi".

     Un alt lucru care mie mi s-a parut deosebit este faptul ca impreuna cu un furnizor de servicii sociale licentiate - Asociatia Touched Romania - ofera bucurie unor copii de pe lumea asta pentru care o ora si o simpla zi cu prietenii si in compania acestor animale prietenoase si blande inseamna mai mult decat o sedinta de echitatie.

     Iata cum Taramul Zmeilor se transforma in taramul Fetilor Frumosi si ale Ilenelor Cosanzene, cu povestile lor frumoase care noua ne-au incantat copilaria si astazi continua sa scrie si sa spuna povesti generatiilor viitoare.