miercuri, 10 septembrie 2014

Germanii nu sunt ca nemtii...

     Acum ceva vreme (circa doi ani), scriam revoltat despre hotararile luate de Academia Romana in privinta scoaterii in afara legii (metaforic, dar si practic vorbind) a unor cuvinte cum ar fi: tigan si neamt. Astazi voi face referire la cuvantu neamt, urmand ca atunci cand ma va lovi inspiratia si/sau evenimentele sa revin la cuvantul tigan.
     Dupa cum spuneam in acel articol, cuvantul neamt a devenit un cuvant folosit numai cu caracter peiorativ. Corect, gresit? Eu sunt pe jumatate neamt si sper sa raman asa (asta o veti intelege la sfarsitul elucubratiilor mele de azi)!
     Aud de multe ori in jurul meu si imi si aduc aminte cam de cate miliarde de ori am auzit expresii de genul: "lucru nemtesc", "ehe, aia sunt nemti", "daca am avea niste nemti, cum ar mai merge treaba" si multe altele asemanatoare. De aici se intelege ca nemtii ar fi cei mai cei!
     Sa vedeti ce a inceput sa se intample de cand au devenit germani!
     De ani de zile am cumparat de la nemtii de la Lufthansa (din aeroport ca in oras au inchis de mult), bilete de avion pentru o anumita cursa Bucuresti - Dusseldorf.. Ultima oara la inceputul acestui an, cand deja cursa nu mai era operata direct de Lufthansa ci de Berlin Wizz, firma care face si ea parte din grupul Lufthansa. Pe de o parte, acest lucru a devenit un avantaj pentru clienti pentru ca angajatii Berlin Wizz nu sunt asimilati sindicatului Lufthansa care organizeaza cate 50 de greve pe an pentru te miri ce! Departe de mine sa judec intr-un fel sau altul solicitarile sindicalistilor (nemti sau germani), dar grevele lor incomodeaza multa lume si de multe ori mi-au ... visele!
     Asa ca, atunci cand trebuia sa zboare avionul Lufthansa, operat de Berlin Wizz la inceputul acestui an, el a zburat, desi Lufthansa era in greva. Aceasta poveste o voi detalia putin mai tarziu!
     Evident ca m-am bucurat, eu ca si ceilalti 150 de pasageri! Revenind, acum cateva zile ma duc din nou la aeroport pentru a cumpara bilet pentru aceeasi cursa, pentru luna decembrie 2014. In prealabil, verificasem cursa pe site-ul oficial al Lufthansa si ea functiona la data care ma interesa pe mine. Ajung la ghiseu unde aflu cu stupoare ca desi cursa apare pe site-ul oficial al Lufthansa, lucrurile s-au schimbat. Fiind operata de Berlin Wizz, operatoarea Lufthansa m-a trimis la ghiseul Berlin Wizz (cu o precizie fantastica). M-am dus unde am fost trimis si surpriza! Acolo nu era Berlin Wizz! Era un alt Wzz! Pentru ca deja traversasem aeroportul, nu m-am intors la ghiseul Lufthansa ci am intrebat pe cei de la securitatea aeroportului care, alta surpriza, mi-au comunicat ca Berlin Wizz nu exista pe aeroport.
     I-am crezut pe cuvant, ca doar cine sa stie mai bine decat ei? Cu toate astea, eu aveam nevoie de bilet si sa ma intorc la ghiseul Lufthansa pentru a trece la un nivel superior al enervarii, nu imi suradea. Asa ca, dupa ce am mai facut o tura prin zona reprezentantelor, m-am indreptat voiniceste spre biroul de informatii pe care initial nu il observasem datorita unui grup masiv de cetateni (vom hotara alta data daca erau rromi, tigani sau romi).
     In spirit de solidaritate cu colegul de la securitate, doamna de la ghiseu imi raspunde sec ca Berlin Wizz nu are reprezentanta in Romania si deci, nici pe aeroport. Ii spun intreaga poveste si dupa cateva telefoane date pe unde dumneaei stie, imi comunica numele unei agentii care vinde bilete in numele German Wizz.
     Achizitia biletului a fost un fleac, problema este ca eu achizitionam biletul direct de la Lufthansa pentru ca in trecut avusesem surprize neplacute cu bilete achizitionate de pe la diverse agentii de la care mi-ar fi fost mult mai comod sa cumpar bilet, ele aflandu-se in oras. Stiam ca dau niste bani in plus, dar economiseam timp pretios!
     Asa, am batut si drumul pana la aeroport si am platit si circa 40 euro in plus ca am luat biletul prin agentie! Frumos nu?
     Deci nemtii erau mai organizati decat sunt germanii!
     Revenind la discutia legata de greva declarata de Lufthansa in ziua pentru care achizitionasem biletul in primavara, pot sa va spun ca desi m-am dus la aeroport cu cinci zile inainte si m-au mintit cu nerusinare ca in acea dupa-amiaza Lufthansa va posta pe site-ul oficial care sunt cursele suspendate la data care ma interesa, nu au facut acest lucru si cu o zi inainte de plecare eram la fel de neinformat ca si cu patru zile in urma.
     Deci, ma sui in masina si bat iar drumul pana la aeroport sa ma interesez direct la sursa (la telefoane oricum, nu raspunde nimeni). Ce credeti ca mi se spune? Veniti maine si o sa vedeti atunci daca zborul va fi anulat sau nu! Va vine sa credeti?
     Concluzia care se impune?

GERMANII NU SUNT CA NEMTII!!!!!
Parerea mea!

PS - cred ca nu au stiut cu cine au de-a face!