vineri, 3 mai 2019

Dupa aproape 30 de ani...

      Cred ca nu ne mai facem bine! De aproape 30 de ani, noi mergem din rau in mai rau! Aud in jurul meu din ce in ce mai putine discutii referitoare la situtia noastra ca natie, la pozitia noastra in Europa, la nemernicii care ne mananca si bruma de bani strasi la bugetul de stat, la nemernicii care pierd banii care ni s-ar cuveni si nimeni nu ii strange de... si anume!

     De treizeci de ani nu am reusit sa construim nici o autostrada mai de Doamne-ajuta, ne chinuim pe prapadeniile de drumuri nationale si judetene, peticite si inguste, avem biserici, dar si lipsa de scoli, gradinite si spitale, avem reprezentanti in UE, dar suntem lipsiti de conducatori care sa faca ceva pentru tara, avem tineri si adulti capabili, dar si o durere-n pix care ii goneste din tara...

     Asa cum spunea poetul: "... Pe pământ avem de toate. / Și mai bune și mai rele, / Bune, rele, / Și-nchisori și libertate. / Și-a putea și nu se poate. / Și noroi și stele...." Am ales de-alungul vremii sa ne incadram numai in partea finala a versurilor lui Paunescu...

     Nu conteaza ce cred eu! Nu conteaza ce spun eu! Ar insemna ceva pentru tarisoara asta daca fiecare dintre noi ne-am vedea de treburile noastre si am recapata ceva din bruma de bun simt specifica baladelor populare! Nu pot sa nu ma intreb in fiecare zi, daca toate basmele, baladele, legendele si snoavele adunate de mari carturari pentru a putea fi aduse la nasul nostru, au, asa cum se spune din batrani, un sambure de adevar.

     Imi doresc sa fie asa si astfel fac apel la putinii oameni care vor citi aceste randuri sa isi revizuiasca viata, sa isi schimbe atitudinea reprobabila capatata in acesti ultimi 30 de ani si sa schimbam ceva in tara asta, cat inca se mai poate! Caci: "... Pe pământ avem de toate..."

     Ce stiu este ca eu am inceput sa imi schimb atitudinea, voi continua asa cum am promis sa realizez imagini puternice care ar putea schimba ceva in constiinta oamenilor, voi prezenta si aspecte neplacute - dar in antagonie cu aspecte care vizeaza normalitate. Astazi: Cazinoul din Constanta 1990 vs. 2019!

1990
 
2019

2019

2019

2019
 

joi, 2 mai 2019

A mai trecut o expozitie!

Astazi s-a inchis expozitia "Oameni si statui intr-o singura lumina" care a fost vizitabila la Palatul Sutu intre 2 aprilie si 2 mai 2019. Expozitia este pregatita pentru a fi itinerata! Amanuntele vor fi comunicate din timp!