joi, 1 octombrie 2015

Cum mintim poporul?

     Simplu: cu televizorul! Sintagma este supercunoscuta, ea fiind de-alungul timpului slogan scandat la multe adunari - mai mult sau mai putin spontane - dar si mereu actuala. 
     Reportajul de astazi, ora 11:30 de la Romania TV a fost o dovada elocventa. Cativa oameni "de bine" au facut spume la gura, in frunte cu moderatoarea, spunand romanilor ca salariile angajatilor la stat sunt mult mai mari decat in mediul privat. 
     O singura interventie, trecuta rapid in neant, a facut referire la cateva institutii ale statului la care salariile ridica media salariilor la un nivel SF pentru majoritatea slujbasilor obisnuiti.    
     Este un nou motiv pentru care atrag atentia tuturor celor indrituiti sa faca ceva in acest sens: nu mai luati in seama mediile - ele nu reprezinta niciodata imaginea reala a situatiei. Media este o functie necesara doar statisticienilor, fara nici un fel de considerent social, uman, sau cu valoare de argument in stabilirea unei strategii de orice fel!
     Atentie romani! Astfel de reportaje nu fac altceva, decat sa formeze prapastii si antagonisme intre noi! Sa ne distraga atentia de la magariile facute de cei pe care ii platim cu bani grei si ne conduc catre haos si vanzare de tara. Cand ne cerem drepturile, este foarte bine sa stim exact despre ce vorbim!
      Parerea mea!