luni, 5 iulie 2010

Romania ... plai de dor ... de duca

Imi pare rau ca trebuie sa postez ceea ce urmeaza si respectiv sa incarc si mintile celor care (eventual) urmaresc acest blog, dar am si eu nevoie de o modalitate de refulare si in acest moment, asta este singura pe care mi-o permit.
Ultimele doua saptamani mi-au pus capac. Sunt un om rabdator si la locul lui, am vazut multe, am lucrat in conditii carora altora le-ar fi facut parul maciuca, in cele mai diverse domenii, in tara si in strainatate.
Toti fostii mei angajatori (daca vreunul citeste acest articol), pot depune marturie despre ce fel de om am fost, si sunt. Am fost angajat pe bani foarte frumosi in Germania, tara de bastina a tatalui meu (conform biografiei - si ea postata pe acest blog), dar m-am intors pentru ca la vremea aia eram patriot din toata inima si nemtii imi cereau sa renunt la cetatenia romana, pentru cea germana. M-am
oripilat, am plecat de la ei SI FOARTE RAU AM FACUT! Imi dau cu tesla peste ...ie din cauza asta.

Sa enumar cele intamplate si care mi-au pus capac:
  • Ma duc zilele trecute la o nunta (de fapt la doua). Am promis unor prieteni ca le fac eu fotografiile la biserica gratuit. Pentru ca am fost si cu sotia si cu tot echipamentul fotografic, am plecat cu masina. Intru in prima benzinarie care imi iese in drum si vad pretul de 4,8 lei pentru motorina. Pun motorina de 100 de lei si vad ca am bagat sub 20 de litrii. Cum p..a lui Hector? - ma intreb eu. NIMIC MAI SIMPLU. PRETUL ERA DE 5,3 LEI!
  • Se futu caseta de directie de la masina (un Golf IV, din 2000). Saptamana trecuta, caseta costa 1700 lei - saptamana asta cand am facut rost de bani costa 3000 lei. Cred ca din cauza cresterii TVA de 5%.
  • Am lasat masina in service pentru alte chestii (cu preturi mai mult decat rezonabile) si am luat-o pe 2 roate sa imi rezolv celelalte treburi. Am legat bicicleta in fata magazinului Orange din Pantelimon, am intrat in magazin, oameni draguti, nu au putut sa imi rezolve problema, dar au informat forurile superioare si sunt in asteptare. Cand am iesit din magazin, toti catadioptrii de pe bicileta erau rupti. NU FURATI, NU SCUIPATI, CI RUPTI!
  • M-am dus la RDS sa inchei un contract de internet si telefonie. Cu ceva vreme in urma, tata a decedat si mama s-a mutat in alt apartament in Drumul Taberei (eu locuind pe Ferdinand I). Apartamentul este pe numele ei - nu am gasit cu cale sa il trec pe numele meu sau sa fac alte artificii pentru ca sunt oricum unic mostenitor. GRESIT! Ca sa pot sa inchei un contract cu RDS-ul in casa mea, cu adresa aceea in buletin, cu numele mamei pe actul de proprietate, trebuie sa vin frumusel cu mama de mana la 42 de anisori. Au prea multi clienti. Cand am iesit de la ei, cablul de la frana spate a bicicletei era RUPT. Oare de ce?

Nu v-am vorbit decat de 10% din ce mi s-a intamplat in perioada mentionata (2 saptamani) si doar din ce mi s-a intamplat mie personal. Nu am inceput sa divaghez: ca statuia lui I.H. Radulescu este ridicata far de stirea nimanui, ca indundatiile si cine este de vina, ca boc, ca udrea si base, ca peste mai putin de 60 de zile incepem sa platim amenzi grele (sute de mii de euro pe zi) ca nu ne-am respectat planul de reducere a poluarii si multe altele, ca nu m-ar tine blogu.

Dar, oameni buni, va promit solemn, ca daca se va intampla sa mi se indeplineasca visul si sa imi gasesc de lucru in alta tara - respectiv cat mai departe de Romania - nu mai bag in seama nici un roman in toate zilele pe care le voi mai avea de trait.

Voi trai cu tristetea in suflet pentru tara pe care am parasit-o si voi ramane deschis tuturor prietenilor care vor voii sa ma viziteze oriunde m-as stabili.

Nu imi sta in fire sa dau sfaturi, dar sugerez oricui are posibilitatea sa se mute in alta tara, sa o faca!

Dumnezeu sa ne ierte!

PS - In rest cum stiti. Dau cu aparatul in stanga si in dreapta, cand am in ce.