marți, 8 noiembrie 2016

Generatiile care vin...

     Ne miram (cel putin unii dintre noi) de degenarerea a tot ceea ce ne inconjoara. Ne-am obisnuit cu o anume calitate, durabilitate, fezabilitate, inteligenta (daca ne referim la fiinte), linie (daca ne referim la arta) si altele asemanatoare. Iata totusi ca experienta ne arata ca toate si fiecare dintre ele degenereaza ca si cum ar fi atinse de consangvinitate.
     Nenumarate cauze sunt responsabile de acest fenomen. Nu discutam acum despre ele. Dar vreau sa ridic o alta problema care depinde de noi. In conditiile enuntate mai sus, cand fenomenul degenerativ atinge tot ceea ce ne inconjoara, specia umana este atat de idioata incat se distruge singura? Familie, copil, relatie...
     Sper ca imaginea care urmeaza sa fie sugestiva pentru toata lumea:


     Din momentul in care s-a descoperit limbajul articulat, omenirea nu a incetat sa comunice, fiecare noua cale de comunicare incercand sa redea cat mai fidel vocea celui care comunica. Ferice de cei care fac inca acest lucru - adica sa comunice cu vorbe! Mila imi este de cei care nu se pot exprima decat in scris, desi asa se nasc marii scriitori!.