marți, 2 septembrie 2014

Dimineti, zile si nopti poluate fonic

     Se spune ca Dumnezeu l-a creat pe om dupa chipul si infatisarea lui. Luata ca atare, aceasta afirmatie are doua variante: prima, cea literala - care conduce la concluzia ca Dumnezeu are mai multe fete si a doua, in care omul, chiar este copia lui Dumnezeu in tot si toate.
     Ambele variante sunt nasoale! Prima ne conduce la concluzia fatarniciei lui Dumnezeu si a doua la concluzia ca Dumnezeu este atat tot ce este bun, dar si tot ce este rau pe lume!
     Eu stau sa ma intreb, cum niste - sa le zicem oameni - lucratori ai unei institutii ale statului menita sa asigure "Linistea si Ordinea Publica", pot veni la servici, intr-o cladire dintr-un cartier de locuinte si din acel moment sa se transforme in imbecili care nu pot decat sa strige unul la celalalt, sa tranteasca orice, sa tunda iarba, sa curete masinile cu aspiratorul si asa mai departe, incepand cat mai devreme dimineata.
     Da, unii ar putea sa considere ca sunt oameni vredenici, na - vin asa devreme la servici si se apuca de treaba. Dar oameni buni, sunt intr-un cartier de locuinte, sunt locatari care lucreaza in schimburi. Nu strungari ca au disparut cred ca si din Nomenclatorul de meserii, dar avem in bloc asistente medicale, medici, taximetristi, lucratori le metrou, la Enel si asa mai departe.
     Am fost in audienta la Directorul general, care mi-a promis marea cu sarea pe perioada noptii (cand chiar nu se putea dormi) si intr-adevar, o data sau de doua ori pe an il deranje cand angajatii domniei sale sar calul cu nivelul de gomot pe timpul noptii!
     Sunt constient ca trebuie sa isi desfasoare si ei activitatea, dar impartirea spagilor, a marfurilor confiscate, eliberarea celor retinuti de ochii lumii si altele asemenea, se pot face si in liniste.
     Am inceput acest articol mentionand-ul pe Dumnezeu, pentru ca majoritatea angajatilor Politiei locale sunt de la tara, oameni care se bat cu crucea in piept cum ca ar fi oameni cu frica Domnului. S-a zis cu taranul din povestile romanesti, acum a devenit militian de asfalt si isi parcheaza masin conform pozitiei sale sociale si a dictonului: "Am pulan, am bulan!"

     Cred ca la un moment dat, cand in orele de liniste manifestarile acestor "oameni" vor depasi limita bunului simt, voi incepe o campanie de sunat la 112, sa vedem ce se intampla. Voi filma si voi fotografia si de asemenea voi cumpara un aparat de inregistrat nivelul de zgomot. Sesizarile la 112 sunt inregistrate si ele si cand voi avea un dosar corespunzator, ii voi actiona in judecata IN NUME PERSONAL SI VOI CERE DAUNE PE CARE LE VOR PLATI DIN BUUNARELE PROPRII pentru ca institutia nu mi-a facut nimic. Chiar nu face nimic!

duminică, 31 august 2014