luni, 7 septembrie 2015

Cum... acum?

     Nu am sa fac apologia primarului a carui imagine s-a intiparit in constiinta publica ca omul titrat, primul care face ceva, "este si doctor, draga" si altele asemanatoare, evident in favoarea domnului Oprescu.
     Desi inteleg ca "daca lucrezi cu miere, nu poti ramane curat pe maini", ca toata lumea are nevoie de bani pentru alegerile de anul viitor, inteleg ca "politica este o curva ce trebuie calarita" si multe alte intelepciuni mai mult sau mai putin populare, nu inteleg cum... acum?
     Acum cand cuibul de viespi reunit (antifrauda, anaf, dna s.a.) este starnit, acum cand toata lumea este cu ochii pe toata lumea, acum cand la fiecare jumatate de ora mai aflam ca a fost arestat un "corupt", cum... acum?
     Am auzit ca boala puterii este grea si fara leac! Nu am de unde sa stiu adevarul, dar inclin sa cred acest lucru dupa cele intamplate cu Oprescu! Dom' primar, dom' doctor, dom' Oprescu, cum... acum?
     Am constatat prin cunoscutii mei ca intr-adevar, odata cu cresterea in functie si/sau a nivelului de trai, incepi sa pierzi legatura cu realitatea, dar de obicei, cu realitatea de sub nivelul tau. La dom' doctor nu se pune, ca arestarile de pana acum s-au facut cam tot pe la nivelul lui! Si atunci, cum... acum?
     Nu cu multa vreme in urma a fost arestat chiar un consilier al domnului Oprescu, diagnosticat cu aceeasi boala: "luare de mita"!
     Si atunci, nu este normal sa intreb - pentru ca pe mine nu ma duce mintea - cum... acum?
     Evident ca am scos din discutie uratenia si scarbosenia, precum si strambaturile facute de unii si altii la fenomenul "luare de mita"! Nu pentru ca nu merita discutat, dar acum am o nelamurire: cum... acum?