vineri, 1 martie 2013

joi, 28 februarie 2013

Cetatea de la Rupea

Nu voi intra in amanunte istorice legate de constructia, evolutia si degradarea in timp a cetatii de la Rupea. Acest lucru ar insemna sa intru in discutii interminabile cu diversi cetateni care mentioneaza pe site-uri si/sau bloguri personale sau mai putin personale date contrazise chiar de panourile si placutele informative din incinta fostei cetati. Nici nu voi mentiona nume ale celor responsabili de degradarea Cetatii. Ar insemna sa deranjez morti.

In prima fotografie va prezint istoricul Cetatii de la Rupea asa cum este el infatisat vizitatorilor:



Ceea ce vreau sa evidentiez prin acest articol este numai Turnul Pentagonal al Cetatii de la Rupea, monument care ar fi considerat de o importanta majora in orice alt colt al lumii. In planul Cetatii el este mentionat la numarul 9.





De asemenea, va prezint mai jos, imaginea acestui turn cu mentionarea unghiului pe care acesta il formeaza cu verticala (imaginara, evident):




Imaginile curate:





Din pacate, singurul turn - evident in afara celui din Pisa - construit inclinat din Europa, zace aproape intr-o uitare totala. In ce tara din lume acest monument arhitectonic nu ar fi promovat si nu ar deveni o mandrie nationala? Raspunsul este unul singur! Parerea mea!