miercuri, 18 aprilie 2018

Traim in tara in care animalele fac legea - revenire si completare

     Miercuri, 22 februarie 2017, scriam articolul "Traim in tara in care animalele fac legea"  in care cu riscul de a pierde din prieteni si amici, am prezentat un mod de a vedea lucrurile de la nivelul "piciorului de broasca", adica de la nivelul meu de talpa tarii.
     Ieri, am trait pe propria piele, inca un aspect pe care animalele care fac legea nu l-au aplicat atat de vizibil pana acum: colectarea agresiva de fonduri la buget. Pana aici, nici o suparare, acest lucru trebuia facut de mult: colectare de amenzi neplatite, de impozite restante, taxe ignorate si asa mai departe.
     Problemele - care sunt si ilegale - apar la colectarea unor amenzi:
1. deja colectate;
2. cu o venerabilele varste de: 3 amenzi cu vechime 13 ani, una de 12 ani si una de 8 ani;
3. pentru care trei ani la rand (2012, 2013, 2014) nu am putut sa imi platesc impozitele (la sectorul 2) pana nu am facut dovada platilor pentru cele 5 amenzi si am fost nevoit sa ma prezint la ghiseu cu procesele verbale si chitantele de la CEC-uri. Deci dupa ce trei ani le-am prezentat dovada platilor efectuate, 4 ani nu m-a mai intrebat nimeni de ele, acum imi vine poprire pe salariu pentru sumele de mai jos:


     Nu ar fi fost nici o problema sa ma duc din nou la fisc si sa le arat pentru a patra oara dovezile platilor, dar am facut curatenie saptamana trecuta in hartii si toate actele (facturi, chitante, garantii) depasite cu mai mult de 2 ani, le-am tocat!
     Cati ani trebuie tinuta o chitanta? Cam cum as putea sa ii extermin pe acesti incompententi (pana la cei de la ghiseu - inclusiv) si sa scapam o data de prostia si incompetenta din aceasta categorie ocupationala?
     Sunt bun de plata? DA! Pai am sa pun mana si am sa platesc!

"N-avem puteri şi chip de-acum / Să mai trăim cerşind mereu, / Că prea ne schingiuiesc cum vreu / Stăpâni luaţi din drum!"/ Să nu dea Dumnezeu cel sfânt, / Să vrem noi sânge, nu pământ! / Când nu vom mai putea răbda, / Când foamea ne va răscula, / Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa / Nici în mormânt!

   Pana atunci, va aduc la cunostinta ca la prima magarie de felul asta, vand toate proprietatile, raman cu chirie in apartamentul in care locuiesc, imi dau demisia ca sa nu mai imi poata puna poprire pe banii obtinuti pe munca mea,  voi lucra numai la negru si statul nu va vedea nici un ban de la mine! 
     Si inca ceva! Va sugerez sa va inconjurati bine cu jigodii care sa va apere, pentru ca, vorba poeziei...

marți, 17 aprilie 2018

luni, 16 aprilie 2018