marți, 20 septembrie 2016

Mare pacat...

     Fara a fi un zgarcit - cei care ma cunosc, stiu asta - nu prea cheltui bani pe idiotenii. Evident ca atunci cand altcineva imi cheltuie aiurea banii, ma apuca dracii!
     Astazi ma refer in mod specific la politia comunitara, desi nici cei de la circulatie si interne nu sunt extraordinar de departe. Cu toate acestea recunosc ca exista totusi diferente suficient de notabile pentru ca ultimele doua sa beneficieze de un spatiu aparte unde sa va povestesc despre ele.
     Deci:
- indruma soferi sa parcheze in zone unde semnele de parcare interzisa cad pe ei si exista si parcari amenajate;
- langa sediul lor - aproxinativ 6 metri - oameni ai strazii au rasturnat tomberoane de colectare selectiva a gunoiului - ofiterul de servici de la poarta atentionat de mine, mi-a raspuns ca a chemat un echipaj (tare, nu?) - rezolvarea finala a fost desfintarea tomberoanelor;
- aflandu-ma pe banda a II-a la semafor si avand in dreapta mea o masina a politiei comunitare, de pe poarta sediului politiei comunitare iese o alta masina inscriptionata careia i se taie fata de catre o masina care intra pe sens opus, trecand prin stanga mea, trece prin intersectie pe rosu si se duce. Nici o reactie din partea celor doua masini de politie, iar cand le-am atras atentia au dat din umeri sanatos, taraneste;
- sunt nopti in care nu ma pot odihni din cauza zgomotului pe care il fac (in afara cladirii lor) cei de la monitorizarea camerelor video din intersectii si atunci cand ai nevoie de o filmare de la ei, trebuie sa intervii in forta pentru a fi bagat in seama;
- trimit amenzi catre circa financiara dupa 7 ani de la emitere (caz real: 7 ani nu a aparut nici o amenda la Circa Financiara, iar in anul numarul 8 apare o amenda emisa cu 7 ani in urma)
- am vazut cu ochii mei politisti comunitari luand tigari si telefoane de la bisnitari si aducandu-le acestora la cunostinta cand apar diverse controale.
     Am sa va rog sa ma iertati, dar enervarea nu ma lasa in momentul asta sa imi aduc aminte si altele, desi cu siguranta mai am de spus multe, dar spuneti-mi voi: NU-I ASA CA SUNT DEGEABA?
     In afara departamentului lor care se ocupa de paza obiectivelor si unde oamenii de voie, de nevoie isi fac treaba, restul sunt degeaba!
     Nu-i asa ca este mare pacat pentru banii pe care ii platim ca ei sa o frece? Nu-i asa ca am fi facut toate autostrazile de care avem nevoie daca nu ar fi fost ei? De spitale si scoli nu vreau sa vorbesc, caci doctori si profesori buni mai avem doar cat sa ne laudam cu cazuri izolate, caci in rest...
     Revenind! Nu-i asa ca sunt degeaba? Parerea mea!

     A, sa nu uit: https://www.youtube.com/watch?v=XhVzBFZxdOc